Project Description

Information / Marketing · Detection · Simplified diagnosis and recommendations · Project design

Om onze gebouwde omgeving speelt innovatie een sleutelrol. Het versnellen van beproefde voorbeelden en nieuwe praktijken vraagt om advies op maat over componenten verspreid over heel Nederland. Voor Re-Modulees concentreren we ons op een gebied waar 40 jaar kennis en ervaring is opgeslagen in allerlei initiatieven. Renovatie is een van de sleutels voor het verduurzamen van gebouwen. De werkelijkheid leert ons dat hier nog veel winst te behalen valt. Met steun vanuit Europa werken wij daarom samen met partners zoals ISSO, Huygen, IVE en ICLEI mee aan het programma Re-MODULEES!

re-LAB Netherlands

 

Huygen
INFORMATION /
MARKETING
DETECTION SIMPLIFIED DIAGNOSIS AND RECOMMENDATIONS PROJECT DESIGN
 • IKWOON APP
 • SENSI SENSOR
 • ALLIANTIE+ GERARDUSPLEIN
 • GIS APPLICATION
 • IKWOON APP
 • IKWOON APP
 • TRIPLE-A-RENO BOARDGAME
 • VVE CUSTOMER JOURNEY
 • MENUKAART
 • SENSI SENSOR
 • WKO EXPERTISE TOOL
 • ISSO OPEN
 • BUILD UP SKILLS APP
 • COMBINED COMFORT LABELING
 • DATABASE COMPLIANCE
INFORMATION / MARKETING

Seminar, online: De webinar gaat in op hoe met elkaar een slim plan te maken om je woning te verduurzamen terwijl onze collega je langs alle facetten van duurzaamheid gidst in een begrijpelijke taal en rustig de tijd neemt voor eventuele vragen. 
Links: https://www.bouwhulp.nl/actueel/gasloos-renoveren-met-bewoners-aan-de-knoppen https://www.bouwhulp.nl/actueel/bouwhulpgroep-presenteert-webapp-ikwoon-op-innovatieexpo

Aanjaag campagne, digitaal: Met de applicatie Ikwoon kunnen inwoners zelf starten met een plan te maken voor hun eigen woning én woonwensen waardoor een keukengesprek makkelijker en eenvoudiger te organiseren is, op een moment dat het jou uitkomt.
Links: https://www.bouwhulp.nl/actueel/tot-31-december-ikwoon-in-gemeente-de-bilt https://www.bouwhulp.nl/actueel/sensis-doen-de-ronde-bij-woningcorporaties
Aanjaag campagne, fysiek: Met de Ikwoon app woningeigenaren voor hun eigen woning zien wat de slimste, snelste en goedkoopste verduurzamingsmogelijkheden zijn. Met behulp van banners wordt kennis gedeeld op verschillende plekken in jouw gemeente.
Links: https://www.bouwhulp.nl/actueel/bouwhulpgroep-wint-selectie-duurzame-renovatie-124-woningen  https://www.bouwhulp.nl/actueel/verduurzaming-vve-complexen-hovenbuurt-zoetermeer
DETECTION
Sensi, bewustwording: Met een Sensi-sensor kan je op een eenvoudige wijze het gebrek aan kennis over het huidige binnenklimaat verhelpen. Door deze sensor één meetperiode van vier weken in je woning te plaatsen ontvang je snel en eenvoudig een overzichtje van de kwaliteit.
Link: https://www.bouwhulp.nl/actueel/terugblik-op-een-succesvol-onderzoek-bewoners-aan-de-knoppen
Digitale zelfopname, borging: Als expert over het wonen in je eigen woning weet je precies waar de prettige en slechte plekken zich bevinden. Aan de hand van een vragenlijst opgesteld door onze expert breng je eenvoudig de huidige kwaliteit van je woning in kaart.
Link: https://www.bouwhulp.nl/actueel/positieve-reacties-op-arte-uitzending-over-ai-in-renovatie
Ikwoon, voorlopige menukaart: Ikwoon is een webapplicatie die woningbezitters helpt om interessante verduurzamingsmogelijkheden die passen bij hun woning en woonsituatie te laten zien. In deze app krijg je na het invullen van een aantal vragen over je woning en woonwensen direct te zien wat de slimste, snelste en goedkoopste oplossingen zijn om jouw woning te verduurzamen
Link: https://www.bouwhulp.nl/actueel/bouwhulpgroep-met-ikwoon-op-innovatieexpo-2021
BUILD UP Skills advisor-app, bewustwording en bijscholing: werk je aan de energietransitie in de gebouwde omgeving of wil je daarin aan de slag? Met de BUILD UP Skills advisor app krijg je snel beeld bij voor jou interessante onderwerpen en de beschikbare bijscholing.
Het Energietransitiespel, bewustwording, training en klantgesprek: Met dit bordspel word je uitgedaagd om in interessante scenario’s een bestaande woning duurzaam te renoveren. Je leert welke maatregelen passen bij de woning en eisen van bewoners en gemeenten.
SIMPLIFIED DIAGNOSIS AND RECOMMENDATIONS
Leaflets op de definitieve menukaart: Met een aantal ontwerpsessies is het mogelijke om ieder plan vorm te geven. De concepten en schetsen worden gepresenteerd en vanuit verschillende invalshoeken belicht en becommentarieerd. Na terugkoppeling naar de opdrachtgever zijn de consequenties in ruimte, beeld, maatregelen, prijs en overlast samengebracht tot één plan.
Link: https://www.bouwhulp.nl/actueel/de-woonconcept-renovatiebox
Potentie in de buurt: Als wij door onze oogharen heen kijken zien wij slechts negen verschillende dakfamilies, zeven gevelfamilies en vijf plattegronden. Vanuit deze ordening van alle woningen in een buurt naar componentfamilies lukt het ons om de individuele vraag digitaal vanaf de keukentafel op te halen en deze te verbinden met een breed en duurzaam aanbod van leveranciers op basis van componenten die in iedere willekeurige buurt te gebruiken zijn.
Link: https://www.bouwhulp.nl/actueel/bouwhulpgroep-serveert-menukaart-voor-archetype-egw60
Toets op investering en woonlasten: Om te helpen dit proces van besluitvorming eenvoudiger te maken hebben we een rekenmodel tot onze beschikking die met behulp van jullie informatie kan helpen bij het besluit om óf beginnen met uitvoeren, óf mensen informeren óf meer gaan sparen voordat je definitief ja zegt tegen de plannen.
PROJECT DESIGN
Menukaart met bewezen passende oplossingen: De keuze is gemaakt, we gaan renoveren! Het moment is aangebroken om definitieve keuzes te maken over wat je plan wordt. In een aantal workshops gaan we de gekozen concepten vertalen van prestaties naar concrete maatregelen. Deze maatregelen vormen een volgende stap die de basis gaat vormen voor de zoektocht naar een passend aanbod: de menukaart is gekozen!. Met de eerste menukaart zijn de ingrediënten gekozen. De volgende stap wordt om samen deze smaken tot realisatie te brengen!
Link: https://www.bouwhulp.nl/actueel/de-eerste-proef-alliantie-in-eindhoven-is-geslaagd
Van schets naar definitief ontwerp: In deze fase wordt een globale voorstelling van het gebouw ontwikkeld, zodanig dat deze een goed beeld geeft van de situering, de opbouw, bestemmingen, gebruiksvoorzieningen, de architectonische verschijningsvorm en de integratie van constructieve en installatietechnische aspecten.
Toets op wetgeving en benodigde vergunningen: Door ons als expert in gesprek te laten gaan met de gemeenten krijg je vooraf meer duidelijkheid over de haalbaarheid. Daarnaast geeft het je inzicht in zaken om straks bij uitvoering rekening mee te houden.